Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

1ος Αγώνας Δρόμου Ανατολικής Μάνης «Χαρίλαος Βασιλάκος»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Αθηνών και την All About Running, διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 25 χλμ. προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου, του 1ου μαραθωνοδρόμου νικητή στην παγκόσμια ιστορία τους αθλήματος και 2ου Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.
H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από....
την Πλατεία Αθανάτων στην  Αρεόπολη στις 09:30 το πρωί ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Γύθειο στην Πλατεία Δημαρχείου.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν  το πακέτο συμμετοχής από την πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί πριν το αγώνα (σύντομα θα ανακοινωθούν οι ώρες λειτουργίας της γραμματείας)
Η μετακίνηση των δρομέων από το Γύθειο στον χώρο της εκκίνησης στην Αρεόπολη θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης στις 8:00 ώρα.
Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα οι δρομείς θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε λεωφορείο, το οποίο θα τα μεταφέρει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό.
Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με το νέο σύστημα της MYLAPS, BIBTAG, όπου το chip χρονομέτρησης θα είναι τοποθετημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής.
Επιπλέον την ίδια ημέρα στις 10:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο και αγώνας δρόμου απόστασης 1 χλμ., για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.
Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα είναι 5 ευρώ ενώ για τον αγώνα 1 χλμ. για παιδιά η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει εκδρομή για τον αγώνα, με ώρα εκκίνησης 06΄30 από το παλαιό στρατόπεδο (Γήπεδο Μεσσηνιακού).
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτόν, παρακαλείστε να ενημερώσετε εγκαίρως το μέλος του συλλόγου Παναγιώτη Καμπά στο τηλ.: 6983511797 για το κλείσιμο του πούλμαν.

Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή απαιτούνται τουλάχιστον ως ελάχιστος αριθμός αθλητών και μελών τα 25 άτομα.
Όλοι οι αθλητές με ατομική τους ευθύνη θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους ΕΔΩ
Οι φίλες και οι φίλοι που θα τρέξουν στο Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν ένα λόγο παραπάνω, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας, καθώς η διαδρομή είναι κατάλληλη γι' αυτό.
Άλλωστε αυτό το καιρό οι προπονήσεις όλων περιλαμβάνει τέτοιες αποστάσεις με 25 χιλιόμετρα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
Σημείο εκκίνησης:
Σημείο τερματισμού:
Αρεόπολη (Πλατεία Αθανάτων)
Γύθειο (Πλατεία Δημαρχείου)
Ώρα εκκίνησης:
09:30 π.μ.
Απόσταση αγώνα:
26 χλμ.
Τροφοδοσία:
Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) κάθε 3χλμ. και 3 σταθμοί με ενεργειακά ποτά και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά).
Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα:
Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Χρονικό όριο αγώνα:
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την απόσταση των 26 χλμ. σε χρόνο κάτω των 03:30 ωρών. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες:
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία.
Παράλληλοι αγώνες:
Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά και νέους δρομείς
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής .
Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα των 1 χλμ. θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο 2111168240 ή στο race@runnermagazine.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου